LAPCO TT: PROGRAMME SUMMARY





TIME	DURATION	SUMMARY
7.30-8.00am	30 Mins	Faculty Meeting (Faculty Only)
8.00-8.30am	30 Mins	Registration/Coffee (Delegates and Faculty)
8.30am	30 Mins	Introduction to Lapco TT Course
9.00am	15 Mins	Conscious Competence
9.15am	20 Mins	Taking over in The OR
9.35am	15 Mins	Practical 1: Performance Enhancing Instruction
9.50am	10 Mins	Practical 2: Dual Task Interference
10.00am	15 Mins	Reflection on training
10.15-	15 Mins	Coffee
10.30am		
10.30am	15 Mins	Practical 3: Verbal Set (Faculty Role Play)
10.45am	15 Mins	Practical 4: Physical Set (Faculty Role Play)
11.00am	35 Mins	Practical 5: Reverse Screen Exercise
11.35am	15 Mins	Delivering feedback
11.50-12.35	45 Mins	Lunch
12.35pm	1 hour 10m	Practical 6: Technical skills in LAPCO
1.45pm	20 Mins	Optimising the Training Environment
2.05pm	15 Mins	Теа
2.20pm	20 Mins	Dealing with the difficult trainee
2.40pm	25 Mins	Competence and Assessment
3.05pm	25 Mins	Team brief and Human factors
3.30pm	25 Mins	Reflecting on Day 1 and introduction of Day 2
3.55pm	10 Mins	Course Housekeeping
		Delegates close of day, delegates return to hotel at 4.15pm
4.10-4.40pm	30 Mins	Faculty Meeting, faculty return to hotel at 4.45pm
8.00pm		Course Dinner

PROGRAMME: DAY 2 Tuesday 19th November 2019

TIME	DURATION	SUMMARY
08.00am	30 Mins	Coffee
08.00am	30 Mins	Faculty Meeting
08.30am	30 Mins	Review of Day 1 and Individual Learning Objectives and Introduction to
		Structure of Day 2
09:00am	10 Mins	Local Briefing on cases by Host Faculty Member
09.10am		Commencement of Live Theatre (3 sessions)
1.30pm	45 Mins	Lapco TT Course Review and Evaluation, delegates depart at 14.15pm
2.15pm	30mins	Faculty debrief meeting, faculty depart at 2:45pm

The IC IN Centre